Wij zijn gesloten van 1-8-2022 t/m 29-8-2022

CorTenstaal

Wat is CorTenstaal?

CorTenstaal, eigenlijk Cor-Ten staal en ook wel bekend als weervast staal, is een metaallegering bestaande uit ijzer waaraan koper, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Kenmerkend voor CorTenstaal is de bruinoranje roestkleur en de lange levensduur. CorTenstaal is een metaallegering en juist door de toevoeging van de andere metalen aan het ijzer ontwikkelt zich bij CorTenstaal een vaste roestlaag, de oxidehuid, die het dieperliggende materiaal afschermt van zuurstof.

Hierdoor heeft CorTenstaal een zeer lange levensduur en is het onderhoud zeer gering.

De CorTenstaal producten van Steel Garden worden ongeroest aangeleverd. De vaste roestlaag die zich moet gaan ontwikkelen zal afhankelijk van het weer 4 tot 12 maanden duren. In de eerste maanden geeft het Cortenstaal nog roest (water) af, zet een bloembak of product welke op het straatwerk komt te staan daarom eerst op een andere plek neer waar deze kan beginnen met roesten. Anders is er kans dat er roestwater op het straatwerk komt.

Beplantingsadvies Cortenstalen bloembak:

De bodem voorzien van een laag kiezels 35mm sortering, hierover een laag waterdoorlatend anti-worteldoek leggen, dan de bak vullen met aarde.

Gebruik geen hydrokorrels in bloembakken aangezien deze vocht vasthouden.

Gebruik geen zure aarde of zure meststoffen in of rondom een Cortenstalen bloembak, de aarde dient ph neutraal te zijn om aantasting van het Cortenstaal te voorkomen.

 

Contact opnemen

Volg ons voor inspiratie!

Volg ons op Social Media voor de laatste nieuwtjes en om regelmatig inspiratie op te doen voor uw eigen tuin!

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag de mogelijkheden bespreken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een e-mail berichtje.

Direct offerte aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. Met onze formulieren kunt u dit eenvoudig en snel zelf doen. Wilt u dit liever samen bekijken, neem dan contact op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×